Resor


4/5 Rättviksmarknad

 Häng med till en av de tre största marknaderna i Sverige

Pris: 450:-

Resa, Dryck & Smörgås

Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 07.00
Östhammar Pålkällan: 07.20
Gimo Vårdcentral: 07.40
Österbybruk: 08.00
Tierp: 08.20

26/5 Fyrkryssning – Norrarutten           Slutsåld

Guidad fyrkryssning i skärgården | Birka Cruises

En kryssning i fyrarnas tecken i världens kanske vackraste skärgård där vi åker in i Öregrunds grepen

Häng med på Birkas populära fyrkryssning med guidning i vår vackra skärgård. Denna nordgående kryssning går via Mariehamn upp till Argos Grund och Örskär in i Öregrunds grepen tidig måndag morgon. Sedan följer vi Väddö via Svartklubben och Simpnäs tillbaka till Stockholm.

Göran P Sjödin är sjökapten och en riktig skärgårdsexpert – han kan berätta hur mycket som helst om vår fantastiska skärgård! Anders Hedin är fyrforskare och författare till tre intressanta böcker om svenska fyrar, bland annat Lysande skärgård om de tidigare bemannade fyrplatserna i Stockholms yttersta skärgård.

Följ guidningen bäst från Panorama bar eller Terrassen högst upp där du hör de kunniga guiderna dygnet runt.
Under nattimmarna guidas vi under riktigt realistiska fyrförhållanden.

På köpet ser vi solen gå både ner och upp i vår vackra skärgård.

21 timmar, avresa 26/5 kl 17.00 åter den 27/5 kl 14.00

 Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 13.10
Östhammar Pålkällan: 13.30
Gimo Vårdcentral: 13.50
Alunda Bhpl 288: 14.05
Uppsala Willys Hjalmarbranting: 14.30

Pris: 1650:-/pers

Bussresa, Båtresa, Del i 2 bäddshytt Seaview Komfort med fönster,

Captains Cocktail, Trerättersmiddag exkl dryck, Frukostbuffé, Guidning

 

2-4/6 Tallinkryss med M/S Baltic Queen

Kryssa med oss till Tallinn och få två härliga dagar ombord och en heldag i land!

Ät gott, shoppa till förmånliga havspriser och varva ner i bastun eller jacuzzin i relaxavdelningen ombord på fartyget. Dessutom kan du se fram emot underhållning varje kväll.

Passa på att utforska Tallinn- den vackra Hansastaden med sina mäktiga torn, fästningsmurar, vindlande gränder och gröna parker. 
Du kan också shoppa loss enligt begreppet ”EU-shopping”. Det betyder att vår buss och chaufför följer med i land och du kan passa på att handla till bra och billiga priser på köpcentrat Sadama market, som ligger nära hamnen. Därefter kan du lasta dina varor direkt ombord på bussen

Pris: A-hytt 1595:-/pers  B-Hytt 1525:-/pers 

Buss & Båresa, del i 2 -bäddshytt, 1 buffé inkl dryck, 2 frukost

2-4/6 Riga kryss med M/S Romantika

 Kryssa med oss till Riga och få två härliga dagar ombord och en heldag i land!

Ät gott, shoppa till förmånliga havspriser och varva ner i bastun eller jacuzzin i relaxavdelningen ombord på fartyget. Dessutom kan du se fram emot underhållning varje kväll.

Därefter tar vi del av det fina utbudet ombord och utforskar Riga på egen hand ( buss och chaufför följer ej med på båten).Vacker och välvårdad med Gamla stan som världsarv. Lettlands charmiga huvudstad Riga lockar besökare från hela Europa. Riga har mycket att erbjuda i form av arkitektur och historia och här kan du strosa runt bland butiker, kullerstensgator, bra restauranger och mysiga caféer.

 

Pris: A-hytt 1595:-/pers  B-Hytt 1495:-/pers 

Buss & Båresa, del i 2 -bäddshytt, 1 buffé inkl dryck, 2 frukost

 

6/7 Göta Kanal Borensberg – Berg

Med M/S  Wasa Lejon får du uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta kanal. Redan från början är det en hisnande upplevelse med bland annat en slusstrappa som vid första anblick ser helt omöjlig ut att bestiga.

Färden går genom levande landskap med landsbygd med vackra hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. Totalt så passerar vi nio slussar, längs vackra alléer med lövträd. vi kommer bland annat att passera Östergötlands ena handdrivna sluss i Borensberg. Du kommer även få en alldeles speciell upplevelse när vi passerar över akvedukterna i Ljungsbro

Pris: 975:- 

Bussresa, Fm fika från bussen, Båtresa med Wasa Lejon från Borensberg till Berg inkl sen lunch

Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 07.30
Östhammar Pålkällan: 07.50
Gimo Vårdcentral: 08.10
Alunda Bhpl 288: 08.25
Uppsala Willys Hjalmarbranting: 08.50

28/9 Så som i Himmelen – OscarsteaternSå som i Himmelen

En påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång! I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, skådespelarna och musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt och Christopher Wollter, den nya talangen Tuva B Larsen m fl samt en stor orkester och ensemble, i regi av Markus Virta.

Pris: 1275:-

Resa, Parkettbiljett, Dryck & Smörgås

Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 12.00
Östhammar Pålkällan: 12.20
Gimo Vårdcentral: 12.40
Alunda Bhlp 12.55
Uppsala Hjalmarbranting: 13.25

17-18/10 Ullared- Shoppingäventyr

Ladda plånbok och ett glatt humör så hämtar bussen upp dig och tar med dig på en härlig shoppingresa.

Fika stopp vid Arboga Dinners och lunch uppehåll vid Ödeshög

Pris: fr 865:-

Resa, del i 4-bäddsrum motell

Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 05.00
Östhammar Pålkällan: 05.20
Gimo Vårdcentral: 05.35
Alunda Bhlp: 05.55
Uppsala Hjalmarbranting: 06.30
Enköping Gamla Buss stn : 07.10
Västerås Buss stn : 07.30

25/10 Sy & Hantverksmässan

Här kan du utveckla dina kunskaper eller lära dig något helt nytt. Det finns workshops inom stickning, virkning, smycken, sömnad och mycket, mycket mer. Du får dessutom möjligheten att handla direkt på plats av våra många och kunniga utställare.

Pris: 425:-

Resa, Entré

Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 07.30
Östhammar Pålkällan : 07.50
Gimo Vårdcentral: 08.10
Alunda Bhlp : 08.25
Uppsala Hjalmarbranting: 08.25

26/10 Häxorna i Eastwick – Cirkus

Darryl Van Horne – mannen som dyker upp när tre väninnor, uttråkade av sina trista småstadsliv och berusade av lite för starka martinis, fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen Darryl Van Horne Peter Jöback som har rollen som den förmögna och fullständigt oemotståndliga mannen. De tre kvinnorna, som på olika sätt är missnöjda med män men också väldigt olyckliga utan dem, är nyskilda musikläraren Jane (Linda Olsson), ensamstående mamman Alex (Kayo) och övergivna bokälskaren Sukie (Vanna Rosenberg). Vad kvinnorna inte vet är att de leker med elden. Är det verkligen en slump att Darryl dyker upp som ett blixtnedslag i den lilla pittoreska staden och är han i själva verket så underbart charmig och förtjusande som det från början verkar? En efter en förförs kvinnorna av hans mystiska sätt, och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv i kvinnorna och oanade vändningar tar vid…

Peter Jöback gjorde världspremiären av Häxorna i Eastwick på West End i London år 2000, då som den unge pojken Michael. Nu tar han i rollen som Darryl, musikalen till Cirkus i Stockholm tillsammans med några av Sveriges bästa skådespelare och artister. Ett kraftfullt äventyr utlovas i denna komiska och storslagna musikal, fylld av mystik, humor och intriger, långt bortom din vildaste fantasi.

Medverkar gör också välkända ansikten som Sussie Eriksson, Jan Mybrand, Hanna Ulvan och Martin Rede Nord och en stor ensemble och orkester.

Pris: 1395:-

Resa, Parkettbiljett, Dryck & Smörgås

Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 12.00
Östhammar Pålkällan: 12.20
Gimo Vårdcentral: 12.40
Alunda Bhlp 12.55
Uppsala Hjalmarbranting: 13.25

15/11 En värsting till Syster – China

En värsting till syster är en musikalisk komedi. Som innehåller en dos klappvänlig power gospel.

Det är julen 1977 och discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer. I stället blir hon oväntat vittne till ett mord, iscensatt av sin oberäknelige ”pojkvän”, klubbägaren Curtis Jackson (Karl Dyall). Polisen Eddie Souther (Kim Sulocki) övertalar Deloris att vittna mot Curtis och lovar henne i gengäld en helt ny och skyddad identitet fram till rättegången. Vad Deloris inte förväntat sig är att hennes nya identitet är som nunna i det sällsynt stränga och påvra klostret Queen of Angels, där Abbedissan (Suzanne Reuter) styr med järnhand.

Men inte ens Abbedissan kan undgå att oroas över det faktum att nunnekören under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott Strandberg) låter så illa att antalet besökare vid gudstjänsterna närmar sig noll, vilket i praktiken hotar hela klostrets existens. Deloris ser sin chans att visa vad hon går för som musiker och lyfter med hjälp av bland annat den ständigt optimistiska Syster Maria Patrick (Birgitta Rydberg) kören till himmelska höjder.

En maktkamp utspelar sig inne i klostret samtidigt som Curtis Jackson och hans gäng börjar ana var polisen gömt Deloris. Vad Curtis dock inte räknar med är det starka systerskap som råder i klostret och som även Deloris blivit en uppskattad del av. För när alla systrarna släpper loss sina stämmor tillsammans -då kan allt hända- och gör det i denna fartfyllda, medryckande och gudomligt roliga musikal.

Pris: 1195:-

Resa, Parkettbiljett, Dryck & Smörgås

Avresa:

Öregrund Sven Persson Hallen : 16.30
Östhammar Pålkällan: 16.50
Gimo Vårdcentral: 17.10
Alunda Bhlp 17.25
Uppsala Hjalmarbranting: 17.55